Het leven na de dood en mijn vorige levens.
Het leven na de dood en mijn vorige levens.

 

Hebben vorige levens invloed op huidige levens? 

Wat kan je ermee? En moet je er iets mee doen? Hoe kom je achter een vorig leven?

Wat is er na de dood?

Het leven na de dood en mijn vorige levens.

U bent zich niet bewust van uw vorige levens? Geen nood!

Dat was ik ook niet. Het heeft lang mogen duren, voordat ik eindelijk begreep, waarom ik voorkeuren, afkeer, interesses, had, die ik nooit kon verklaren, maar altijd sterk aanwezig waren. 

“Je hebt vooroordelen. Je bent racistisch. Je hebt waanideeën.”  

Nee, natuurlijk had ik geen vooroordelen, was ik racistisch, of had ik waanideeën.  

Ik had er gewoon geen besef van, dat ik in dit leven zoveel gevoelens van vorige levens zo sterk met mij meedroeg! 

Nu begrijp ik ook, waarom ik bijvoorbeeld vrolijk word van de geur van lavendel, een afkeer heb van de Chinese taal, helemaal weg kan dromen bij het geluid van een didgeridoo, een Native Indian drum geweldig vindt, Gregoriaanse muziek ontspannend, en gek op pastagerechten ben. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de tientallen die opgesomd zouden kunnen worden. 

Dus ja, vorige levens, kunnen een behoorlijke invloed, op uw huidige leven hebben. Sterker nog, ik denk dat ieder mens (zeer zeker  onbewust) die informatie met zich meedraagt, en dat deze informatie zo nu en dan van zich laat horen. 

De vraag is; Wat wil je er mee gaan doen? Wat kan je er mee gaan doen? Blijf je die informatie hardnekkig negeren, zoals je altijd hebt gedaan? Of ga je je erin verdiepen, en maak je het tot een stukje meerwaarde van je als mens? 

Aan ieder de keus. Er is overigens geen goede of foute keuze in dit geval. Wat u er nu niet van gaat leren, zal in een volgend leven weer aan de oppervlakte komen kijken. Of het leven daarna. Want ‘tijd’ hebben ze genoeg aan gene zijde. Net zoals ze daar een overvloed aan geduld en liefde hebben.

 

Wat heeft een vorig leven gemeen met alle geloven?

Dat het niets uitmaakt, of je een gelovig mens bent of atheïst. 

Religie is totaal van geen belang voor een reïncarnatie. Of misschien is het beter om dit om te draaien; reïncarnatie heeft geen band, met welke vorm van geloof dan ook. Immers, iedereen wordt als atheïst geboren. Reïncarnatie discrimineert niet. 

Dat zet je aan het denken. Al die oorlogen die uit naam van een geloof gevoerd zijn, en ondertussen miljoenen het leven kostte… 

Zoals ik al eerder aangaf, heb ik tientallen levens gehad op deze planeet. 

Meestal reïncarneerde ik als mens terug, en een enkele keer als een dier. 

Bent u jager? Schiet u voor het plezier dieren af, of vermoordt u hen op een andere manier zonder jager te zijn? Dan zou u best wel eens een dier kunnen vermoorden, dat in een vorig leven uw kind was, of uw vrouw, of uw moeder bijvoorbeeld. 

Natuurlijk wilt u dat niet horen. Maar ik geef alleen feiten en mogelijkheden weer in dit artikel. 

Eet u vlees? Goh…u begrijpt me al.  

Indien men in uw huidige leven uw kind zou afslachten en vervolgens opeten, is dit wellicht de zwaarste vorm van barbaarse wreedheid te noemen. Bekijk dit scenario eens vanuit spiritueel oogpunt… 

 

De reden waarom ik ervoor koos om zoveel verschillende levens te doorlopen. 

Ben ik altijd braaf geweest? Een heilige die altijd alleen maar goed was voor zijn medemens? Nee, absoluut niet. Ik ben arm geweest, en hielp met mijn laatste centjes anderen die helemaal niets hadden. Rijk ben ik ook geweest. Daarnaast was ik de vredelievendheid zelve in een aantal levens, maar heb als tegenpool ook aan gevechten, en zelfs enorme veldslagen deelgenomen. 

Al die ervaringen hebben mij een ‘completer mens’ gemaakt. 

Waarom? Omdat ik ze bewust geworden ben. Ik ken nu de gevolgen van mijn goede en minder goede daden, en welke invloed dat heeft op de levens van mensen die NU leven. 

 

Het leven na de dood en mijn vorige levens.

Nadat ik mijn stoffelijke lichaam verliet, steeg ik als ziel op. En altijd, maar dan ook altijd, kwam ik aan bij die mooie bron van puur en helder licht. 

Daar, in dat mooie licht, waar alleen maar vrede heerst, en waar niet geoordeeld wordt, mocht ik terugkijken naar mijn laatste vorige leven. Er waren meerdere (ik noem het voor het gemak maar even ‘entiteiten’) waar ik dan informatie mee deelde. 

Ik vertelde hen, waarom ik bepaalde beslissingen nam, waarop zij mij lieten zien welke gevolgen dat had, op zowel mijn leven, als dat van de mensen die ik tijdens mijn leven mocht ontmoeten, en zelfs op mensen die ik niet eens heb ontmoet. Soms ontmoette ik zielen uit dat laatste leven. Met hen wisselde ik dan ook informatie uit. Dat gebeurde nooit in woorden. Altijd in een soort ‘gedachte-energie’. Zowel met vriend als ‘oude vijand’. Kortom, ik verkreeg kennis, en kon daardoor groeien als ziel. 

Daarna kreeg ik de keuze om weer te reïncarneren, of niet. Want reïncarneren is geen verplichting. Het mag. Net zo vaak als u wenst.

U mag ook zelf kiezen wanneer. Niets moet in het licht. 

Of het licht God is? Ik kan u daar helaas geen antwoorden op geven. Tenminste, nog niet. Het zou kunnen. Waarom niet? Want niet alle entiteiten waren voor mij duidelijk waarneembaar. 

 

Hieronder volgt een duidelijk voorbeeld, hoe een handeling uit een vorig leven, mijn leven in het NU beïnvloedde.

Zoals u kunt lezen op de pagina wie is marco pothuizen, weet u dat ik een heel brede kennis, en interesse heb. Ik onderzoek nog steeds van alles.  

Vele jaren terug wilde ik graag mens en dier een alternatief beiden voor hun ongemakken, pijn, en kwaaltjes, dan alleen maar een pil van de huisarts waar giftige elementen in zitten. Ik zag, en zie nog steeds de kracht in een natuurlijk genezingsproces.  

Mede daarom besloot ik mij te gaan verdiepen in plantkunde. In heel vroeger tijden had men ook niets anders. En toen werkte het ook prima. Geestdriftig begon ik aan mijn studie. Deze kennis verslond mij gewoon. Wat voelde ik mij gelukkig met al deze kennis en materie. Ik wilde alles, maar dan ook alles erover weten! 

Maar voordat ik hoofdstuk vier bereikte gebeurde er iets geheel onverwachts. Zomaar, vanuit het niets, terwijl ik midden in een alinea zat, bekroop mij een gevoel van ellende en verdriet. Iedere cel in mijn lichaam zei: “Weg met die materie! Stop hiermee!” 

Ik begreep hier werkelijk niets van, maar luisterde naar mijn ingeving. Eerst dacht ik nog, dat ik gewoon een mindere dag had omdat ik er enorm veel tijd in stopte, en dat het morgen of overmorgen wel weer mijn interesse zou opwekken. 

Niets van dat alles gebeurde. Sterker nog, na een week besloot ik definitief met de studie te stoppen, en deze nooit meer op te pakken, omdat het verdrietige gevoel ermee verbonden bleef. 

 

Jaren later, werd mij verteld over een vorig leven waarin ik klokkenmaker was.

Nu begrijp ik ook waarom het tikken van een klok mij zoveel rust geeft.

In dat leven had ik een lieve vrouw, waarbij ik twee kinderen had. We waren gelukkig. Zij was mijn alles. Echter, zij werd ziek.

Haar gezondheid bleef achteruitgaan, en ik begon radeloos te worden.  

De kennis van planten en geneeskrachtige kruiden was in die tijd niet voor iedereen toegankelijk zoals het nu is. Beetje bij beetje verzamelde ik wat er te verzamelen viel aan kennis, en maakte een drankje waarvan ik zeker wist dat haar zou genezen. 

Het werkte averechts. Zonder het te weten, had ik een giftige combinatie samengesteld. Kort daarop stierf zij.  

Mijn onderbewuste werd geactiveerd doordat mij over dát vorige leven verteld werd. Er kwamen flashbacks, en gevoelens uit die tijd werden verklaard. Ik begreep nu ineens, waarom ik ineens zo’n afkeer van die studie kreeg.

Degene die mij daarover vertelde was…Irma, mijn huidige vriendin, en vrouw van destijds. 

 

Wilt u meer weten over uw vorige levens? Kijk dan op geneotsa. Zij kan u tot in detail vertellen, wie u was, wat u deed, en waarom huidige relaties zo sterk zijn, of karakters juist botsen zonder aanwijsbare oorzaak, of aangeven waar uw interesses of afkeer vandaan komen. 

 

Met dit artikel probeer ik niemand te overtuigen. Iedereen mag hiervan denken wat hij wil. 

Het maakt mij overigens niets uit wat u van dit artikel vindt. Of u mij een fantast vindt, of iemand die inderdaad bewust is van zijn vorige levens. 

U heeft het gelezen, en uw onderbewuste is hiervan nu op de hoogte. Met andere woorden; uw onderbewuste heeft deze informatie ook ontvangen. En dat is mooi genoeg voor mij.

 

Marco Pothuizen. Het leven na de dood en mijn vorige levens. Het leven na de dood en mijn vorige levens.

www.geneotsa.nl

Medium/ paragnoste/ helderzien- ruiken-horen- weten- voelen/ terugkijken naar vorige levens/ contact met overledenen-coma patiënten/ dierenfluisteraar/ magnetiseur.